Kampen:

18. Februar 2024 – 3F Superliga

FC Nordsjælland – Lyngby BK: 3-2 (1-1)

0-1: Andri Gudjohnsen (44)

1-1: Oliver Villadsen (45)

2-1: Andreas Schjelderup (60)

3-1: Martin Frese (86)

3-2: Tochi Chukwuani (90)

4.398 tilskuere på Right To Dream Park, Farum


Galleri:

Kampreferat:
22. Februar 2024:
 
Bolden ruller igen, og i søndags var jeg en tur på Right To Dream Park i Farum for at se lokalopgøret imellem FC Nordsjælland og Lyngby BK. En kamp som hjemmeholdet vandt 3-2.
 
Det var den tidlige borgmester i Farum, Peter Brixtofte, der fik sat Farum på fodboldlandkortet, da det daværende Farum Boldklub med Brixtofte som formand og via kommunal støtte strøg op igennem fodboldrækkerne i slut 90´erne.
 
Målet var Superliga og Champions League på det nybyggede stadion i Farum. Oprykningen til Superligaen kom i starten af 00`erne, og da naboklubben Lyngby samtidigt gik konkurs, overtog Farum Boldklub 7-8 af Lyngbys bedste spillere. De kom til at udgøre stammen på det hold, der vandt bronze i debutsæsonen i den bedste række.
 
I 2003 ændrede man navnet til det nuværende FC Nordsjælland.
Siden har Farum klubben etableret sig som en fast del af toppen i den bedste danske række. Det foreløbige højdepunkt i klubbens korte historie er uden tvivl DM-titlen i 2012, med en vis Kasper Hjulmand ved roret. Triumfen udløste automatisk en plads i Champions League gruppespillet, hvor man mødte Chelsea, Juventus og Sjakhtar Donetsk. Igennem tiden er det også blevet til to pokaltitler.
 
FC Nordsjælland har over de senere år satset meget på talentudvikling, og fostret en række store talenter, der er gået hele vejen til udlandet og landsholdet. Her kan bl.a. nævnes Mathias Jensen, Andreas Maxsø, Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen og Victor Nelsson.
 
Til dagens regnvåde kamp stillede hjemmeholdet også med flere talentfulde spillere på banen, bl.a. nordmanden Andreas Schjelderup, der med sin scoring til 2-1 var med til at afgøre kampen. Det var ellers gæsterne der kom bedst fra start, da Andri Gudjohnsen bragte Lyngby foran kort før pause, men alligevel lykkedes det FC Nordsjælland at vende kampen i 2. halvleg og tage tre vigtigt point i topstriden, mens Lyngby er efterladt i et tomrum mellem top- og bund.
 
4.398 tilskuere overværede kampen på en vådt og regnfyldt søndag eftermiddag i Farum. Mange Lyngby fans havde taget turen de 10 kilometer nord på for at se forårspremieren, og det var fra udebaneafsnittet støjniveauet var klart højest.
 
Alt i alt en god søndag eftermiddag i Farum med god underholdning og fem flotte mål at varme sig på.
Copyright © 2023 Fodboldstaten.dk