Adressen Rolighedsvej 18 har siden 1944 været hjemadresse for Næstved BK. Den ene langside er udgjort af en siddepladstribune fra 1961 med 2.181 overdækkede siddepladser. I forlængelse af siddepladstribunen er der en placeret en kombineret administrationsbygning med tilhørende lounge som benyttes af sponsorer mm. på kampdage. Bygningen rummer desuden stadions omklædningsrum i kælderen. Den modsatte langside samt de to ender bag mål udgøres af en stor sammenhængende ståtribune.

Ved indvielsen i 1944 havde Næstved stadion en kapacitet på 20.000 tusinde tilskuere, hvilket gjorde det til et af Danmarks største. Siden er kapaciteten dog blevet reduceret til 10.000 da man har fjernet den såkaldte cindersbane som var rundt om selve fodboldbanen. Det gjorde det muligt at rykke banen tættere på siddetribunen på den ene langside. Den anden langside som er bestående udelukkende af ståpladser blev ligeledes rykket men ikke opbygget i samme omfang.

Stadionet bærer desværre præg af slid og tildeles manglende vedligehold hvilket jeg oplevet som en general tendens på flere sjællandske stadions. Dog har man investeret i en ny LED måltavle bag det ene mål. Det er ikke kun måltavlen der er blevet elektronisk også bandereklamerne på den ene langside er blevet erstattet af LED bandereklamer som man købte for billige penge i FC Vestsjællands konkursbo. En enkelt anden foranstaltning er også blevet gjort de senere år, nemlig et nyt stationært trådhegn på ståtribunen der adskiller udeholdets fans fra Næstveds fans. Det hegn er blevet etableret efter en kedelig episode under en pokalkamp i marts 2008 mellem Næstved BK og F.C København, hvor en gruppe F.C. København tilhængere gik til angreb på Næstveds fans. 

Stadionet er ejet af Næstved Kommune og beliggende syd/øst for centrum af Næstved. Et stenkast fra Stadionet ligger klubben træningsanlæg som benyttes både af Næstved BK og moderklubben Næstved IF.

 


Næstved BK´s træningsanlæg på Rolighedsvej
Copyright © 2022 Fodboldstaten.dk